Petek temizliği ,kullanım yılına bağlı olarak suyun özelliklerine sıcaklığı oksijeni ve kireç oranına göre kapalı devre ısıtma sistemlerinde zamanla çamurlaşma, kireç,kışır,tortu,balçık oluşur.Bu maddelerin ısınma sisteminde meydana getirdiği olumsuzluklar ısı ve su sirkülasyonunun sağlıklı bir şekilde yapılamamasından kaynaklanır. Biz Çorlu Tesisat olarak uzman kadromuz ve profesyonel son teknolojik makinalarımız ile kalorifer tesisatınıza zarar vermeyecek özel kimyasallarla ısınma garantisi vererek temizlik ve bakımını yapıyoruz.
Isınma problemi olan evlerde sadece petek temizliği veya tesisat temizliği yapmak sorunu ortadan kaldırmayabilir. Tecrübeli ustalarımız peteklerin neden ısınmadığı ile ilgili sorunun kaynağına inerler. Bazı evlerde yeterli büyüklükte kombi ve tesisat çekilmemiş olması peteklerinizin yeterli ısı transferi yapmamasına sebep olabilir. Sıcak suyun kombinizden çıkış yapıp tesisat borularınızdan radyatörlere giriş yapana kadar olan kısımlarda olumsuz sonuçlar çıkabilir. Kimi zaman kalorifer petekleri ters bağlanmış veya peteklerin içersinde hava olabilir. Evinize gelen firma veya şahıslar bu tür açıklamaları yapamıyorsa yaptırdığınız petek temizleme işlemlerini tekrar gözden geçirmenizi öneririz.
PETEK TEMİZLEME İŞLEMİ NE ZAMAN YAPTIRILMALI ?
Isınma sorunlarınız varsa, iyi ısınamıyorsanız, petekleriniz beklediğiniz ısıyı vermiyorsa, peteklerinizin üstü ısınıyor altı ısınmıyorsa ve kombinin derecesini yükselttiğiniz halde dairenin ısı derecesi artmıyorsa, doğal gaz faturanız kullandığınız ısıya göre fazla geliyorsa,evdeki en son peteğiniz ısınmıyorsa, kombiniz sürekli arızaya geçiyorsa, kombi devir daim yapmıyorsa, kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa, kalorifer tesisatınızın 3 yıldır temizliği yapılmamış durumda ise peteklerinizin temizlenme zamanı gelmiş demektir.
ETKİLİ VE DOĞRU PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI ?
· Temizleme makinası herhangi bir petekten yada kombi altından tesisata bağlanır banyoda havlupan mevcut ise en doğru yerdir.
· Kombi kapatılıp tahliyeden su boşaltıldıktan sonra temizleme makinasının haznesine sadece su koyularak petek vanalarının tamamı açık konumdayken makina 5 dakika çalışır sistemdeki kaba kir alınıp su boşaltılır.
· İkinci aşamada makinaya petek temizliği için özel geliştirilen kimyasal dairenin metrekaresi peteklerin toplam metrajına göre ilave edilir tekrar makina çalıştırılıp kimyasal tüm peteklere yayılır.
· İlaç tesisata yayıldıktan sonra tüm peteklerin vanaları kapatılır ve sadece tek bir peteğin vanası açılır burada ki amaç gücün tek peteğe verilmesi ve petekte güçlü bir dolaşım oluşturmaktır. Sırasıyla bu her peteğe uygulanır yani temizlenen peteğin vanası kapatılıp diğeri açılır. (Bu madde önemlidir kimyasal yıkamaya geçildiğinde tek peteğin vanası açık şekilde teker teker tüm peteklere yapılmalıdır)
· Özel geliştirilmiş makinanın özelliği petekte suyu tersine de çevirebilmesi ve debisi yüksek basıncı az olmasıdır sisteme zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır böylece kimyasalla birlikte petekte çalkalanma meydana gelir kirli su haznede toplanır.
· Peteklerde tek tek bu işlem yapıldıktan sonra tüm petek vanaları açılır kirli su makinadan boşaltılır ardından başka bir kimyasal ilave edilerek durulama işlemi aynı şekilde yapılarak ilk kullanılan kimyasal notralize edilir bu işlemi yaparken petek vanaları açık konumda olmalıdır.
· Bütün bu işemler yapıldıktan sonra peteklerin içerisindeki kir kurum ve kireç çözülmüş olacaktır çözülen pisliğin dışarı atılması gerekir tesisata bağlı hortumlardan biri çıkarılır ve petek temizleme makinasınada bir hortum ile sürekli olarak su doldurulmalıdır berrak su gelene kadarda makinanın çalışması gerekir.
· Son olarak makina sistemden sökülür kombi filitreleri temizlenir yine başka bir kimyasal koruyucu sisteme bırakılarak kontroller yapılıp petek havaları alınır vanaların reglajlarıda yapılıp teslim edilir. Bu işlemler petek sayısına bağlı 2-3 saat gibi zaman alır.