Petek Yıkama Fiyatları

Petek yıkama, petek temizleme, radyatör temizliği, radyatör yıkama gibi adlarla anılan kalorifer tesisat temizleme işlem fiyatı firmadan firmaya değişiklikler gösterebilir ve bu da sizin kafanızı karıştırabilir. Bu değişikliklerin ana birkaç sebebi vardır. Genelde ucuz fiyat veren KİŞİLER firma statüsünde olmadıklarından, yeterli tecrübe ekipmana sahip olmadıklarından ve sadece o günü kurtarmaya çalıştıklarından böyle komik rakamlar verebilmektedir. Nedenlerden bir diğeri kullanılan kimyasallardır. Maalesef bazı meslektaşlarımız petek temizleme kimyasalı olarak sisteme zarar verebilecek maddeler kullanmaktan çekinmemektedir. Bu tip kimyasallar peteklerinize ve hatta kazan veya kombinize zarar verebilmektedir. Bir diğer neden işlemlerin tam olarak gerçekleştirilmemesidir. Petek temizleme işlemlerine “ Petek temizleme neden yapılmalıdır?” yazımızda değinmiştik. Normal bir dairede yaklaşık 180 dakika kadar sürmesi gereken bir işlem 60 - 90 dakika arasında bitirilmekte ve bu reklam konusu yapılmaktadır.  En kötü durum ise bu 3 hatanın birlikte yapılmasıdır. Şimdi duruma bakacak olursak örnek olarak şirket karı ile birlikte 200 TL olması gereken bir yıkama işlemi için 100 TL fiyat verilmesi ve ucuz veren kişiye petek yıkama işlemi yaptırılması durumunda acaba %50 kar mı edilmiş olunuyor yoksa %50 zarar ve ekstra zahmet mi çekilmiş olunuyor? Bu tip bir yıkamanın size vereceği avantaj az paraya iş yaptırmanın vermiş olduğu haz, psikolojik olarak peteklerin daha iyi ısındığını düşünmeniz. Verdiği dezavantaj petek temizliği işleminin hiçbir işe yaramaması, aradığında o kişiyi tekrar bulamamak, sistemde bulunan parçaların ve cihazların zarar görmesi, boşuna verilmiş paradır.

Petek yıkama fiyatına etki eden faktörler;

Sistemin büyüklüğü : Kazan kapasitesi ne kadar büyük olursa sistemde dolaşan su miktarı da o kadar fazla olacaktır. Bu da kullanılan kimyasalın daha çok sarf edilmesi demektir.

Sistemde bulunan petek adedi :  Petek yıkama işleminde her bir petek için ayrı zaman harcanacağından bulunan her fazla petek sayısı işlemin daha uzun sürmesine vesile olacaktır.

Sistemin  türü : Sistemin  türüne göre harcanan zaman ve makinalar değişecektir. Mesela yerden sıstma sistemi yıkama işlemi, petek temizleme işlemi için kullanılan makina ile yapılamaz.